ISTANBUL

Palate, Sultani, Cadâne

3
 
Transportation
Perioada de calatorie 19.06.2024 - 23.06.2024
de la
 
220
persoana/ loc in camera dubla

Ziua 1

Plecare spre Istanbul (850 km) pe traseul Brasov ( si imprejurimi ) - Bucuresti – Giurgiu - Ruse. Se traverseaza impresionantii munti Balcani. Vom ajunge la Istanbul, cel mai mare oras european; vom fi coplesiti de maretia acestei metropole: cladiri moderne, zgarie nori, mall-uri, bulevarde largi cu un trafic infernal, Sosim la hotel in jurul orelor 21-22, in functie de formalitatile vamale si de trafic. Cazare Hotel 3*, situat in partea istorica a orasului, la numai cateva sute de metri de Marele Bazar, cel mai mare din lume.

Ziua 2 Mic dejun

Incepem descoperirea vechii capitale a Imperiilor Bizantin si Otoman cu o plimbare prin inima orasului vechi: Piata Sultanahmet cu Hipodromul, Palatul lui Ibrahim Pasa – marele vizir al lui Soliman Magnificul-, Catedrala Sf. Sofia – cea mai importanta biserica a crestinatatii pentru aproape 1000 ani, azi moschee-, Moscheea Albastra si Palatul Topkapi, Fantana germana etc. Vizita la un magazin de produse din piele unde vom asista la o scurta parada a modei si apoi o scurta vizita la un magazin cu delicatese turcesti.

Timp liber sau optional ( 20 euro/pers ), va recomandam o croaziera pe Bosfor in timpul careia se pot admira moschei, palate, cetati, resedinte de lux, poduri monumentale, atat pe malul european cat si pe cel asiatic.

Seara, de la ora 20.00 – optional (20 eur/pers) – tur de oras Istanbul by night, partea europeana + cea asiatica; vom traversa Cornul de Aur pe podul Galata, vom admira stadionul Besiktas, Turnul Galata, Palatul si Moscheea Dolmabahce; vom traversa Bosforul pe podul Bogazici si ne vom intoarce din Asia pe podul Fatih, doua dintre cele mai mari poduri din lume, nu inainte de a urca pe colina Camlica, de unde vom avea o panorama superba asupra Bosforului, partii europene a orasului, Marii Marmara si insulelor sale. Totodata, inainte de intoarcerea in Europa, vom vizita una dintre cele mai mari si spectaculoase moschei din lume, supranumita moscheea lui Erdogan.  Cazare Hotel 3*.

Ziua 3 Mic dejun.

Timp liber pentru cumparaturi sau optional (50 eur/pers) croaziera pe Marea Marmara in insula Buyuk Ada. Vom face o plimbare cu masinute speciale pentru a admira resedinte otomane vechi si noi; vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe (o usoara ascensiune de jumatate de ora); vom servi dejunul intr-un restaurant cu specific pescaresc. Timp liber pentru cumparaturi. Intoarcere la hotel.

Seara, optional (45 eur/pers) va invitam intr-unul dintre cele mai vechi si mai frumoase cartiere ale orasului - Kumkapi, renumit in special pentru restaurantele sale de peste si fructe de mare. Veti savura o cina cu bauturi incluse (alcoolice si nealcoolice), bucurandu-va de preparate unice, specifice bucatariei turcesti, in acompaniamentul unuia dintre numeroasele tarafuri cu muzica traditionala otomana, ce anima terasele din aceasta zona.

Cazare Hotel 3*.

Ziua 4 Mic dejun.

Timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale sau, optional (20 eur/pers) excursie de suflet la Inchisoarea celor sapte turnuri Yedikule (vizita exterioara) – locul unde a fost inchis si torturat impreuna cu fiii sai, Voievodul Constantin Brancoveanu. Se continua cu Manastirea Izvorul Tamaduirii unde si azi exista izvorul (locul in care Maica Domnului i-a descoperit imparatului Leon apa tamaduitoare), cartierul Fanar si sediul Patriarhiei Ortodoxe a Constantinopolului. Trecem pe langa Moscheea Eyup, unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj ale islamului. Urcam cu telefericul pe colina unde se gaseste cea mai renumita cafenea din Istanbul – Pierre Lotti de unde avem o superba panorama asupra Cornului de Aur.

Timp liber sau optional ( 50 euro ), puteti participa la o excursie ce cuprinde vizitarea Palatului Dolmabahce   ( inclusiv Haremul ) supranumit Versailles-ul Turciei.

Seara, de la ora 20.00 – optional (50 eur/pers) – seara orientala organizata pe un vapor ce va efectua o superba croaziera nocturna. Va veti bucura de muzica, dansatoare orientale, folclor anatolian, multa veselie, cina bogata cu bauturi alcoolice si racoritoare, nelimitat – cu exceptia bauturilor din import

Cazare Hotel 3*.

Ziua 5  Mic dejun.

Plecare spre tara cu oprire in orasul Edirne, fosta capitala  otomana pentru aproape 100 de ani. Aici se viziteaza Moscheea Selimiye, una dintre capodoperele arhitecturii islamice, considerata cea mai frumoasa moschee de pe teritoriul Turciei, aflata azi in patrimoniu UNESCO. Continuam deplasarea pe traseul Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Brasov (si imprejurimi). Sosire in zona Brasov, seara tarziu.

220 EURO/ PERS/ LOC IN CAMERA DUBL

Supliment camera single:110 euro/ pers

Grup minim 40 persoane.

 

·         4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* localizat in centrul istoric al orasului;

·         Transport cu autocar cu aer conditionat, taxe stradale si parcari;

·         Tur pietonal in zona Sultanahmet a orasului Istanbul;

·         Insotitor de grup;

  • Excursiile optionale, intrarile la obiectivele turistice (mai putin in cadrul excursiilor optionale unde sunt mentionate ca fiind incluse), cheltuielile personale ;
  • Obligatoriu bacsisuri pentru prestatori locali ( soferi, ghizi ) : 5 euro/ pers – se practica in tarile vizitate ; se achita la fata locului ;
  • Asigurarea medicala si storno – recomandate ;
  • taxa de oras,daca aceasta este solicitata, se achita cash, in euro, la receptia hotelului de fiecare turist;

CONDITII DE PLATA

·         50%  la inscriere;

·         50% cu 1 luna inainte de data plecarii;

ATENTIE!!!

·  TURIŞTII TREBUIE SĂ DEŢINĂ PAŞAPORT VALABIL MINIM 6 LUNI DE LA DATA IEŞIRII DIN TURCIA

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.